Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z łososia w miodowej glazurze

Składniki:

  • 60 dkg filetów łososia ze skórą
  • 4 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki dobrej musztardy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • posiekany koperek
  • cytryna


Sposób przyrządzenia:

Filety z łososia podzielić na 4 porcje, umyć, dokładnie osuszyć. Wymieszać miód, musztardę i sok z cytryny. Tak przygotowaną marynatą nasmarować porcje ryby, odstawić do lodówki na 15 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 10 minut. W połowie pieczenia odwrócić filety. Podczas obróbki termicznej kilkakrotnie smarować pozostałą marynatą. Przed podaniem posypać koprem i udekorować cząstkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *