Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidorowa tarta

Składniki:

    • 2 płaty mrożonego ciasta francuskiego
    • 3 dag żółtych p[pomidorków koktajlowych
    • 3 pomidory
    • 3 łyżki cukru
    • 1 łyżka masła
    • 1 łyżeczka octu
    • 1 gałązka rozmarynu
    • 1 gałązka bazylii
    • sól
    • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ciasto zostawić aby się rozmroziło.
    W między czasie na rozgrzanej patelni skarmelizować cukier po czym dodajemy do niego masło oraz ocet.
    Całość wymieszać energiczne aby cukier się rozpuścił, wówczas dodajemy pomidory przekrojone na połówki oraz posiekane zioła.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem i ponownie stawiamy na ogniu na ok. 10 min. po tym czasie zestawić do ostygnięcia.
    Ciasto rozwałkować i przełożyć na blachę, spód nakłuć i rozłożyć pomidory.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225 stopni i zapiekać ok. 15 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *