Składniki: 1i1/2 kg. maślaków 2 cebule 10 dag. masła sól pieprz 300 ml. śmietany kremówki 1/2 pęczka natki pietruszki Sposób przyrządzenia: Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Dodać obrane i pokrojone maślaki. Smażyć ok. 10 minut. Przygotowane maślaki zalać śmietaną. Całość dusić na maleńkim ogniu jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku i posypać…
Kategoria: Grzyby
Grzyby
Grzyby mocno pikantne
by Natalia • • 0 Comments

Składniki: 50 dkg twardych grzybów leśnych lub pieczarek 2 pomidory oliwa z oliwek 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżka drobniutko posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, chili Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, pokroić w grube plastry, zalać wrzątkiem, gotować 5 minut, odcedzić, pozwolić aby obsączyły się dokładnie. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, usunąć nasiona, miąższ…
Grzyby
Grzyby z szynką duszone w winie
by Kinga • • 0 Comments
Grzyby
Grzyby z patelni mocno aromatyczne
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg grzybów ½ zielonej papryki. 3 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru 1 oczyszczona z nasion suszona papryczka chili 1 łyżeczka posiekanej natki kolendry szczypta cynamonu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oliwy sól Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, mniejsze pozostawić w całości, większe pokroić, zalać wrzątkiem, gotować 3 minuty, odcedzić. W miseczce polać…
Pieczarki
Pieczarki nadziane farszem z kiełbasy
by Marta • • 0 Comments

Składniki: 1 kg dorodnych pieczarek ½ szklanki pokrojonej w drobną kostkę cebuli 50 dkg dobrej kiełbasy ¾ łyżeczki soli ½ łyżeczki rozgniecionego w prasce czosnku ¼ łyżeczki pieprzu ½ szklanki tartej bułki 1 szklanka tartego sera mozzarella 10 dkg twarogu śmietankowego 1 jajko ¼ szklanki tartego parmezanu Sposób przyrządzenia: Nożykiem wyciąć trzony pieczarek, drobno posiekać.…

