Składniki: 50 dkg filetu drobiowego pokrojonego w grubą kostkę Marynata: 3 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku drobno pokrojone 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka nasion kolendry ½ łyżeczki ostryżu 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, dodać do mięsa, odstawić na 12 godzin w ciepłe miejsce. Kawałki mięsa nabić na…
Kategoria: Grill
Grill
Kebab po armeńsku
by Isa • • 0 Comments
Składniki: 1 udziec jagnięcy wytrybowany i pokrojony w grubą kostkę 8 długich papryk 8 niedużych pomidorów Marynata: 1 szklanka sosu pomidorowego ¼ szklanki czerwonego wina 1 cebula, obrana i pokrojona 1 łyżeczka kminku ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty zmiksować, polać nią mięso, wymieszać, odstawić do lodówki na 24 godziny. Przygotować szpadki…
Grill
Iskender kebab
by Isa • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mięsa baraniego lub filet z drobiu pokrojony w grubą kostkę 6 chlebków pita 2 łyżki piure z pomidorów 2 pomidory 2 szklanki dobrego jogurtu 4 ząbki czosnku 4 łyżki masła 4 papryki szczypta pieprzy kajeńskiego Marynata: 4 duże cebule 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia:…
Grill
A to ci pyra
by Andrzej Polan • • 0 Comments
czyli ziemniak faszerowany mięsem na ostro Składniki (4 osoby): Duże ziemniaki 4 szt. Mięso mielone wołowo-wieprzowe 0,2 kg Pieczarki 10 dkg Cebula 1 szt. Natka pietruszki 1 łyżka Koperek 1 wiązka Liść laurowy 2 szt. Ziele angielskie 5 kulek Olej Vegeta Mix do mięsa mielonego, sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ziemniaki w mundurkach ugotować na półtwardo w wodzie z dodatkiem…
Grill
Tatarska wołowina na drewnianym kiju
by Andrzej Polan • • 0 Comments
Składniki (2 osoby): Wołowina mielona 30 dkg Cebula 10 dkg Ogórek konserwowy 1 szt. Papryka 1 szt. Kapary 3 dkg Ser mozzarella 12 dkg Boczek 12 dkg Vegeta Mix do mięsa mielonego Cebulę, ogórek, paprykę, kapary pokroić w drobną kostkę, połączyć z mięsem mielonym, Vegetą Mix do mięsa mielonego i wyrobić na jednolitą…