Składniki:
Składniki na 4 porcje: 4 kawałki kaszanki 30 dag kapusty kiszonej 4 łyżki oliwy sól, pieprz, zioła Sposób przyrządzenia: Na kawałkach folii aluminiowej, układamy pojedyncze kawałki kaszanki, okładamy je kapustą koszoną, skrapiamy oliwą, posypujemy przyprawami i ziołami. zawijamy szczelnie folię, pieczemy około 20 min na dobrze rozgrzanym ruszcie.
Składniki: 1 kg odwłoków dużych krewetek Marynata: ¼ szklanki posiekanej natki pietruszki 1 szklanka oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanego oregano 4 łyżki soku z cytryny 1 posiekany ząbek czosnku 4 krople ostrego sosu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Krewetki umieścić w…