Składniki: 6 jajek 4 łyżki śmietanki 3 łyżki masła 4 kromki razowego chleba sól 3 łyżki posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Chleb pokroić w kostkę poczym obsmażyć je na rozgrzanym maśle. W między czasie jajka roztrzepać z śmietanką i solą po czym zalać nimi podrumieniony chleb. Trzymać na małym ogniu do momentu, aż jajko się zetnie.…
Kategoria: Dodatki
Dodatki
Farsz z płucek cielęcych do pierogów
by Patrycja • • 0 Comments
Składniki: 700 g płucek cielęcych 2 szkl. bulionu kajzerka mleko 2 cebule 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Płucka ugotować w bulionie po czym je odcedzić i zemleć w maszynce. Następnie cebulę posiekać i zeszklic na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niej kajzerkę namoczona w mleku i całość dokładnie utrzeć, wówczas dodać płucka. Wymieszać…
Dodatki
Farsz parówkowy do pyz
by Karina Słowińska • • 0 Comments
Dodatki
Farsz mięsny z jarzynami do pyz
by Karina Słowińska • • 0 Comments
Składniki: 500 g ugotowanego mięsa 1 ugotowana marchewka kawałek ugotowanego selera 1 ugotowana pietruszka cebula łyżka masła łyżka startego majeranku sól pieprz jajko Sposób wykonania: Mięso oraz jarzyny zemleć po czym ze sobą wymieszać. Następnie cebulkę posiekać i przesmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać do mięsa i jarzyn. Wbić jeszcze jajko o doprawić do…