Składniki:
- 1,5 szkl. mąki
- 1,5 szkl. jasnego piwa
- ¾ szkl. wody
- 3 jajka
- ½ łyżeczki soli
- ćwierć łyżeczki pieprz
- ćwierć łyżeczki startej gałki muszkatołowej
- łyżka oleju
Składniki: 250 g chudego boczku 200 g żółtego sera 50 g płatków migdałowych 2 łyżki masła surowe żółtko sól pieprz Sposób wykonania: Boczek zemleć w maszynce a ser zetrzeć na tarce. Następnie żółtka utrzeć razem z masłem, solą ora pieprzem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo ser i boczek. Całość dokładnie wymieszać pod koniec…
Składniki: 400 g mielonej cielęciny 150 g pieczarek 2 łyżki ostrej musztardy 3 łyżki śmietany łyżka masła 2 surowe żółtka sól pieprz ½ łyżeczki suszonego majeranku ½ łyżeczki suszonego tymianku Sposób wykonania: Pieczarki posiekać po czym podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać mięso i razem przez chwilę smażyć na małym ogniu. Następnie dodać śmietanę, wymieszać…
Składniki: 150 g słoniny 2 cebule 400 g białego sera sól pieprz Sposób wykonania: Słoninę drobno pokroić po czym stopić ja na patelni, wówczas dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odstawić do ostygnięcia. W między czasie ser zemleć w maszynce i dodać do słoniny i cebuli. Całość dokładnie wymieszać…