Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto naleśnikowe pikantne

 

Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki
  • 1,5 szkl. jasnego piwa
  • ¾ szkl. wody
  • 3 jajka
  • ½ łyżeczki soli
  • ćwierć łyżeczki pieprz
  • ćwierć łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • łyżka oleju

 

 

Sposób wykonania:

  1. Piwo zmiksować z dodatkiem jajek po czym nie przerywając miksowania dodawać stopniowo mąką, koniak, zioła, oliwę oraz sól i pieprz.
    Miksować tak około 10 minut.
    Po tym czasie odstawić ciasto pod przykryciem na 2 godziny.
    Przed smażeniem naleśników dokładnie wymieszać ciasto.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *