Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Farsz z cielęciny i pieczarek do pierogów

Składniki:

  • 400 g mielonej cielęciny
  • 150 g pieczarek
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 3 łyżki śmietany
  • łyżka masła
  • 2 surowe żółtka
  • sól
  • pieprz
  • ½ łyżeczki suszonego majeranku
  • ½ łyżeczki suszonego tymianku

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki posiekać po czym podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać mięso i razem przez chwilę smażyć na małym ogniu.
    Następnie dodać śmietanę, wymieszać i dusić około 5-6 minut.
    Powstały farsz zdjąć do ostygnięcia po czym doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem.
    Na sam koniec dodać jeszcze musztardę oraz żółtka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *