Składniki: 16 makaronowych grubych rurek puszka rozgniecionych pomidorów 3 posiekane ząbki czosnku ½ kg mięsa wołowego włoszczyzna z rosołu 1 cebula 1 papryczka chili 2 łyżki oleju suszona bazylia i oregano sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, osączyć. Cebulę obrać, posiekać, z papryczki usunąć gniazda nasienne, posiekać,…
Tag: zioła
Listy
Kurczak w solnej skorupce z tymiankiem Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Listy
Smalec z pieczarkami i majerankiem Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 30dkg słoniny 30 dkg pieczarek 1 łyżka majeranku 2 małe cebule 1 łyżka przyprawy Vegeta sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Pieczarki umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Słoninę pokroić w kostkę i wytopić, dodać pieczarki i smażyć około 40 minut. Po tym czasie dodać…
Listy
Biała kiełbasa w tymianku Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Listy
Zupa estragonowa
by Elżbieta • • 0 Comments
Składniki: 3 kg przodka baraniego 150 g cebuli 200 g marchwi 100 g pietruszki pieprz 15 listków estragonu natka pietruszki 0,3 l śmietany 100 g mąki sól pieprz ocet winny Sposób wykonania: Warzywa i mięso pokroić na mniejsze kawałki, które zalać 3 litrami osolonej wody i gotować do miękkości. Wówczas zupę przecedzić a warzywa i…