Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron rurki z farszem na ostro Iwony

Składniki:

  • 16 makaronowych grubych rurek
  • puszka rozgniecionych pomidorów
  • 3 posiekane ząbki czosnku
  • ½ kg mięsa wołowego
  • włoszczyzna z rosołu
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 2 łyżki oleju
  • suszona bazylia i oregano
  • sól, pieprz do smaku

 

Sposób wykonania:
Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, osączyć. Cebulę obrać, posiekać, z papryczki usunąć gniazda nasienne, posiekać, obydwa warzywa zeszklić na oleju. Mięso razem z włoszczyzną, cebulą i papryczką , zmielić w maszynce, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Rurki napełnić farszem, ułożyć w foremce. Pomidory ,czosnek, zioła doprawić do smaku solą i pieprzem, polać rurki i zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *