Składniki: 15 dag serka topionego 7 dag mielonych orzechów włoskich 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Do serka topionego dodać zmielone orzechy i całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy formować małe pulpeciki, które obtoczyć w drobno posiekanych ziołach.
Tag: zioła
Listy
Feta z ziołami i miodem
by Agata • • 0 Comments
Listy
Pesto z oliwkami i gorgonzolą
by Weronika • • 0 Comments
Składniki: kilkanaście listków bazylii gałązka rozmarynu ½ szkl oliwy 15 zielonych oliwek 4 łyżki ziaren słonecznika ½ szkl sera grongonzola 2 ziarenka kardamonu 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Czosnek posiekać, dodać do niego ser, kardamon, słonecznik, oliwki, oliwę, rozmaryn oraz bazylię. Całość dokładnie zmiksować aby powstała gładka pasta. Doprawić do smaku…
Listy
Oliwki z ziołami
by Gosia • • 0 Comments
Listy
Królik z gruszkami w ziołach
by Dorota • • 0 Comments
Składniki: 2 sprawione średniej wielkości króliki 10 dkg margaryny 400 ml różowego wina 6 gałązek tymianku 6 gałązek rozmaryny ½ szklanki borówek 8 gruszek sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: Mięso pokroić na 8 kawałków, natrzeć solą i pieprzem, obsmażyć na margarynie, wlać wino, dodać zioła, piec w temperaturze 200 stopni C około 45 minut.…