Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: żelatyna

Cytrynowy deser

Składniki: 1 cytryna 4 jajka 4 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z dodatkiem cukru na puszystą masę, wówczas dodajmy sok oraz skórkę z cytryny a na koniec białka ubite na sztywną piane. Delikatnie połączyć i dodać żelatynę rozpuszczoną w kilku łyżkach wody. Krem przelać do pucharków i wstawić do lodówki. Dekorujemy…

Biały miód

Składniki: 3 szkl. białego miodu 4 l wody ¼ łyżeczki żelatyny łyżeczka chmielu ziarna kardamonu Sposób wykonania: Miód wymieszać z wrzątkiem i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie gotować na małym ogniu około 1 godziny, po czym dodać chmiel i jeszcze raz doprowadzić do wrzenia. Zagotować jeszcze tak 4-5 razy, wówczas miód odstawić do…

Galaretka karmelowa Ewelosy

Składniki:• herbata karmelowa lipton piramidki 2 sztuki• wrzątek 500 ml• żelatyna 3-4 łyżeczki• cukier waniliowy 3-5 łyżek• esencja waniliowa 2 łyżki Sposób wykonania:Żelatynę zalewamy zimną wodą i zostawiamy do lekkiego napęcznienia. Zaparzamy herbatę w wrzątku – zostawiamy na 2 minuty. Dodajemy cukier i mieszamy, teraz odrobinę tej gorącej herbaty wlewamy do żelatyny i mieszamy. Gdy…

Owoce w galarecie z bitą śmietaną

Składniki: • 0.5 l kompotu morelowego • 0.5 l kompotu gruszkowego • 3 łyżeczki żelatyny • 1 szklanka śmietany • 0.5 szklanki cukru Sposób przyrządzenia: Odcedzić owoce, pokroić dość grubo, ułożyć w salaterkach. Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, pozostawić aż napęcznieje, następnie dolać trochę wrzącej wody, rozpuścić żelatynę. Wlać do garnka sok z…