Składniki:
- 40 dag agrestu
- ½ l wody
- 15-20 dag cukru
- 2 dag żelatyny
- 20 dag truskawek
Składniki: ½ l kefiru 25 ml soku z cytryny 25 ml wódki 15 g żelatyny 100 g śmietany kremówki 100 g kawioru Sposób wykonania: Kefir wymieszać z wódką oraz sokiem z cytryny po czym dodać żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki. Gdy masa zacznie się ścinać wówczas dodać śmietaną ubitą…
Składniki: op. galaretki malinowej łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru 2 szkl. wody 1 szkl. czerwonego wina 6 łyżeczek cukru pudru Sposób wykonania: Wodę z dodatkiem cukru zagotować. Gdy cukier się rozpuści zdjąć z ognia , dodać galaretkę, wino oraz żelatynę napęczniałą w odrobinie wody. Całość dokładnie wymieszać. Przelać galaretkę do pucharków i wstawić do lodówki…