Składniki:
• ser pleśniowy 20 dkg
• szpinak mrożony 1 opakowanie
• śmietana 2-3 łyżki
• czosnek ile kto lubi
• masło 1 łyżka
• makaron penne 1/2 opakowania
Składniki: • ciasto francuskie 1 opakowanie • szpinak mrożony 1/2 opakowania • orzechy włoskie 1 garść • ser żółty 4 plasterki • gałka muszkatołowa • pieprz • ziarenka smaku Sposób przyrządzenia: Ciasto francuskie kroimy w kwadraty o boku ok 5 cm. Nakładamy na środek farsz szpinakowy i składamy na pół. Nacinamy w kilku miejscach. Układamy…
Szpinak baby to taki młodziutki szpinak o smaku słodkawo- maślanym.
Składniki:
• makaron 1/2 opakwania
• mleko lub śmietanka 18% 200 ml
• świeży szpinak „Baby” 25 dkg
• serek topiony ementaler 1 sztuka
• serek topiony hochland ziołowy 1 sztuka
• gałka muszkatołowa do smaku
• sól do smaku
• pieprz ziołowy do smaku
Składniki: • 250 g makaronu tagliatelle • 200 g szpinaku • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • 1 łyżka oliwy z oliwek • 80 ml mleka • 80 g śmietany • 50 g sera • pieprz • sól • gałka muszkatołowa • 20 g prażonych ziaren pinii • starty parmezan Sposób wykonania: Makron ugotować…
Składniki: • 800 g świeżego szpinaku • 150 g bryndzy • 100 g chudego twarogu • 2-3 łyżki przesianej tartej bułki • 2 jajka • 4 łyżki masła • 100 g tartego parmezanu • sól • pieprz Sposób wykonania: Szpinak gotować w osolonym wrzątku ok. 4-5 min po czym odsączyć i drobno posiekać, wrzucić do…