Składniki:
- 30 dag. makaronu muszelek (Conchiglioni)
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- masło
- 1/2 kg. szpinaku
- 20 dag. mielonego ,białego sera
- 5 dag. tartej bułki
- 100 ml. mleka
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 4 pomidory bez skórki
- gałka muszkatołowa
Składniki: 25 dkg makaronu 25 dkg szpinaku 1 cebula 2 łyżki masła ½ szklanki jogurtu 10 dkg twarogu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut, dodać umyty, osuszony…
Składniki: 75 g młodego lub mrożonego szpinaku 1 łyżka stołowa soku z cytryny 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek 3 roztrzepane jajka 1/2 łyżki stołowej posiekanego szczypiorku 1/2 łyżki stołowej posiekanej pietruszki 1/2 łyżki stołowej posiekanych liści estragonu 55 g pokrojonego w plasterki sera camembert sól i pieprz masło do smażenia Przygotowanie: Włożyć szpinak mrożony…
Składniki: 1 pęczek świeżego szpinaku 1 czerstwa bułka 1 jajko 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku bułka tarta Sposób przyrządzenia: Szpinak umyć, posiekać (nie za drobno), wrzucić do wrzącej się wody. Gotować ok.3min.,odcedzić, pozostawić do ostudzenia. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Wystudzony szpinak połączyć z bułką, jajkiem, wyrobić. Dodać do smaku czosnek, sól i…