Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron muszle ze szpinakiem

Składniki:

  • 30 dag. makaronu muszelek (Conchiglioni)
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • 1/2 kg. szpinaku
  • 20 dag. mielonego ,białego sera
  • 5 dag. tartej bułki
  • 100 ml. mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 4 pomidory bez skórki
  • gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować, cebulę posiekać. Szpinak oczyścić i pokroić. Na maśle zeszklić połowę cebuli z posiekanym czosnkiem. Dodać szpinak i przyprawić. Ser zmiksować z bułką, szpinakiem i mlekiem. Farszem napełnić muszle makaronowe. Resztę cebuli zeszklić na maśle , wrzucić pomidory, przyprawić i gotować 10 minut. Zmiksowany sos przelać do żaroodpornego naczynia i ułożyć w nim muszle. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *