Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kolorowa sałatka z buraczkami

Składniki:

  • 1 kg. młodych buraczków
  • 30 dag. włoskich orzechów
  • 2 jabłka
  • kilka listków natki pietruszki
  • 150 ml. jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • ocet


Sposób przyrządzenia:

Buraczki ugotować na miękko, zakwasić octem i ostudzić. Gdy będą zimne obrać, a następnie pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w plasterki. Skropić sokiem z cytryny i ułożyć na talerzu. Buraczki połączyć z jogurtem naturalnym , przyprawić solą, pieprzem i wymieszać. Sałatkę podawać na plasterkach jabłek. Udekorować posiekanymi orzechami i pietruszką.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *