Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z sosem szpinakowym

 

Składniki:

  • 25 dkg makaronu
  • 25 dkg mrożonego szpinaku
  • 1 cebula pokrojona w drobną kostkę
  • 2 łyżki masła
  • 2/3 szklanki jogurtu
  • 10 dkg drobno utartego sera
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • szczypta mielonej gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, chwilę smażyć mieszając, a gdy cebula stanie się szklista dodać rozmrożony szpinak, smażyć mieszając 3 minuty. Dodać jogurt, przyprawy, sok z cytryny, chwilę dusić mieszając. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, dodać do przygotowanego sosu, wymieszać i podawać.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *