Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron ze szpinakiem

 

Składniki:

  • 200 g liści szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g mozzarella
  • 200 g ugotowanego drobnego makaronu
  • 150 g creme double
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
  • starta gałka muszkatołowa
  • masło

 

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanym maśle udusić szpinak, wówczas dodać do niego rozgnieciony czosnek i trzymać na ogniu pod przykryciem około 8 minut.
    W między czasie zimny makaron wymieszać z serem pokrojonym w kostkę.
    Następnie jaja roztrzepać z creme double i wymieszać ze szpinakiem.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    Składniki układać warstwami w formie wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i piec około 30-40 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *