Składniki:
- 1 kg tuszek z kalmarów
- 0,5 kg cebuli
- 1kg pieczarek
- 20 dag sera żółtego
- 250 ml śmietany 18%
- 3 jajka
- listek laurowy
- ziele angielskie
- olej
- masło
- sól
- pieprz
Składniki: • 4 garście ryżu • 4 pomidory • 1 kg mięsa mielonego • 2 cebule • 1 ząbek czosnku • 3 jajka • sok z połowy cytryny • gałka muszkatołowa • ser żółty • pieprz • sól Sposób wykonania: Cebulę posiekać i wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem, wówczas dodać przyprawy, rozgnieciony czosnek oraz…
Składniki: • 40 dag fasoli “Jaś” • 40 dag wołowiny bez kości • 30 dag pomidorów • 2 średnie cebule • 4 strąki czerwonej papryki • 8 dag smalcu wieprzowego • 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina • szczypta soli • papryka w proszku • szczypta pieprzu Sposób wykonania: Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym…
Składniki: • 1 kg marchwi • 1 łyżka masła • ½ łyżeczki cukru • 4 łyżki białego wina • 100 g śmietany • 250 g świeżych pieczarek • 1 pęczek pietruszki • 150 g żółtego sera • sól • pieprz Sposób wykonania: Marchew obrać i pokroić w ćwiartki, które smażyć ok. 3 min na rozgrzanym…
Składniki: 6 jajek 2 łyżki białego wytrawnego wina 750 g fasolki szparagowej 500 g młodych ziemniaków 4 cebule 100 g masła łyżeczka posiekanych listków bazylii łyżka posiekanego cząbru łyżka posiekanego estragonu łyżka posiekanej mięty łyżka posiekanego koperku łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz łyżka soku z cytryny łyżeczka cukru Sposób wykonania: Fasolkę ugotować w osolonej…