Składniki:
- 450 g szpinaku w sosie śmietanowym
- 350 g makaronu kokardki
- sól
- 150 g chudego boczku
- 2 cebule
- 1 słoik grzybków w zalewie
- 150 g startego sera
Składniki: 2x ½ l bulionu 1,5 kg schabu wędzonego 1,5 kg porów 2 słoiki pieczarek w zalewie sól pieprz 400 g słodkiej śmietanki 250 g startego żółtego sera Sposób wykonania: ½ l bulionu doprowadzić do wrzenia po czym włożyć do niego schab i trzymać na małym ogniu około 20 minut. W między czasie pory pokroić…
Składniki: 1 kalafior 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki bulionu 300 g mortadeli z czosnkiem 1 łyżka margaryny 2 łyżki maki ¼ l mleka sól gałka muszkatołowa 150 g ementalera Sposób wykonania: Bulion wymieszać z wodą i doprowadzić do wrzenia i wrzucić różyczki kalafiora. Trzymać na małym ogniu około 15 minut. Po tym czasie kalafiora odsączyć.…
Składniki: 750 g ziemniaków 750 g brukselki 1,5 łyżeczki bulionu tłuszcz 500 g mortadeli 200 g ser topionego sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki zalać osoloną wodą i gotować około 20 minut. W między czasie brukselkę zalać wodą oraz bulionem i gotować około 15 minut po czym ją odcedzić. Ziemniaki pokroić w kostkę i przełożyć do…
Składniki: 750 g ziemniaków masło mleko 750 g zielonej fasolki szparagowej 400 g mieszanego mięsa mielonego 1 cebula 4 pomidory sól pieprz papryka mielona 2 łyżki ketchupu tłuszcz 150 g tartej goudy Sposób wykonania: Ziemniaki zalać osoloną wodą i gotować około 20 minut po czym je odcedzić, obrać i zbić tłuczkiem. Dodać mleko oraz masło…