Składniki:
- 6 pałek kurczaka
- 10 gałązek tymianku
- 2 łyżki oliwy
- 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki
- 2 pomarańcze
- 1 cytryna
- sól
Składniki: 2 szkl. wody olej 1 szkl. octu 6 łyżek ketchupu 3 cebule 5 liści laurowych 4 łyżki cukru 1 łyżeczka soli 30 ziarenek ziela angielskiego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 20 ziarenek pieprzu majeranek Sposób wykonania: Wodę wymieszać z octem, ketchupem, posiekaną cebulą, listkami laurowymi, cukrem, solą, zielem angielskim, koncentratem pomidorowym, pieprzem oraz majerankiem. Powstałą…
Składniki: 1 l wody 1 szkl. cukru 5 łyżek musztardy 3 łyżki soli 1op. ziela angielskiego 1 op. liście laurowych 1op. gorczycy 1 op. pieprzy w ziarenkach Sposób wykonania: Do wody wrzucić wszystkie przyprawy i doprowadzić do wrzenia. Ogórki zalewać go marynata jest gorąca.
Składniki: 1 szkl. wody ¾ szkl. octu ½ szkl. oleju ½ szkl. cukru 7 łyżek koncentratu pomidorowego 10 ziarenek ziela angielskiego liść laurowy Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wymiesza ze sobą po czym doprowadzić do wrzenia na małym ogniu. Gorącą marynatą zalać warzywa.
Składniki: 1 kg czerwonej papryki 3 cebule 1 łyżka soli Zalewa: 1 szkl. wody ¾ szkl. octu ½ szkl. oleju ½ szkl. cukru 7 łyżek koncentratu pomidorowego 10 ziarenek ziela angielskiego liść laurowy Sposób wykonania: Paprykę pokroić w paseczki a cebulę w krążki przełożyć do osobnych naczyń, posypać solą i odstawić na 3 godziny. W…