Składniki:
- mleko 300 ml
- jajka 4 sztuki
- mąka 1,5 szklanki
- cukier 5 łyżek
- truskawki 1/2 kg
- cukier puder
- cukier waniliowy
- olej do smażenia
Składniki: bułki z poprzedniego dnia 8 sztuk jajka 4 sztuki mleko 500 ml cukier waniliowy tłuszcz do smażenia Sposób przyrządzenia: Bułki z poprzedniego dnia proszę pokroić na cienkie plastry. Całe jajka należy roztrzepać miotełką wraz z mlekiem i solą, po czym zalać nimi bułkę. Odstawić na 1/2 godziny, aby bułka zmiękła. Na patelni należy rozgrzać…
Składniki: mąka 175 g cukier 3 łyżki jajka 6 sztuk mleko 200 ml kwaśna śmietana 100 g sól 1 szczypta jagody 1 szklanka maliny 1 szklanka masło 50 g cukier puder Sposób przyrządzenia: Mąkę należy dokładnie wymieszać z cukrem, następnie mikserem na niskich obrotach należy połączyć ze sobą mleko, śmietanę, żółtka, na koniec dodawać mąkę…
Składniki: jogurt 150 ml kwaśna śmietana 100 ml cukier waniliowy 1 torebka miód 2 łyżki jaja 4 sztuki mleko 180 ml mąka pszenna 100 g sól masło 2 łyżki rodzynki 2 łyżki cukier puder 1 łyżka wiśnie w syropie 30 dag Sposób przyrządzenia: Z jogurtu, śmietany, cukru waniliowego i miodu należy przygotować krem, wymieszać ją…
Składniki: jajka 5 sztuk cukier 5 łyżeczek masło 5 łyżeczek sól 1 szczypta skórka z cytryny 1 łyżka mąka 250 g mleko 375 ml rodzynki 100 g tłuszcz do smażenia puszka moreli 1 sztuka Sposób przyrządzenia: Żółtka należy oddzielić od białek, żółtka utrzeć z cukrem na masę. Na małym ogniu należy stopić masło i dodawać…