Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki z bułki

Składniki:

  • bułki z poprzedniego dnia 8 sztuk
  • jajka 4 sztuki
  • mleko 500 ml
  • cukier waniliowy
  • tłuszcz do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Bułki z poprzedniego dnia proszę pokroić na cienkie plastry. Całe jajka
    należy roztrzepać miotełką wraz z mlekiem i solą, po czym zalać nimi
    bułkę. Odstawić na 1/2 godziny, aby bułka zmiękła. Na patelni należy
    rozgrzać tłuszcz( najlepiej olej), smażyć na nim nasączone mlekiem
    plasterki bułki na złoty kolor. Co jakiś czas odwracać. Przygotowane w
    taki sposób placki należy posypać cukrem waniliowym i smażyć jeszcze
    przez chwilę na małym ogniu.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *