Składniki: 75 dag białej kiełbasy 2 cebule 1-2 łyżki masła 1-2 łyżki mąki pszennej butelka jasnego piwa sok z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Kiełbasę zalać wodą i lekko podgotować po czym ją odcedzić i przełożyć do wrzącego piwa. Odstawić pod przykryciem do momentu, aż piwo wystygnie. Wówczas wyjmujemy i kroimy ja na plasterki. Następnie…
Tag: z wołowiny
Wołowina
Wołowina z pomidorami pełna przypraw
by Ula Langner • • 0 Comments
Składniki: 2 ½ łyżki oliwy 750 g wołowiny pokrojonej w kostkę 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 ½ łyżki przyprawy marokańskiej 2 łyżeczki mielonej kolendry 400 g pomidorów z puszki ½ szkl. bulionu z wieprzowiny 2 marchewki ¼ szkl. liści kolendry Sposób wykonania: Mięso zarumienić na rozgrzanej oliwie po czym mięso wyjąć a na tą…
Wołowina
Zapiekanka z wołowiny i czerwonego wina
by Dorota Krzywda • • 0 Comments
Składniki: 750 g wołowiny 1 szkl. czerwonego wina 1 szkl. Marynaty czosnkowej 2 łyżki oliwy 1 cebula 3 plastry bekonu ½ szkl. bulionu wołowego 250 g grzybów 1 łyżka pasty pomidorowej 3 liście laurowe 1 łyżka posiekanych liści oregano 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej Sposób wykonania: Wołowinę zalać marynatą, czerwonym winem i odstawić na 30 minut.…
Wołowina
Burger z serem feta
by Izabella Mościcka • • 0 Comments
Składniki: 600 g mielonej wołowiny ½ łyżeczki soli czosnkowej ¼ łyżeczki pieprzu ½ szkl. sera feta Sposób wykonania: Do wołowiny dodać pokruszony ser, sól oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować 4 krążki, które smażymy na rozgrzanym oleju, tak długo jaki efekt chcemy uzyskać. Mięso półkrwiste będzie gotowe już po około 5 minutach.…
Wołowina
Burger wołowy z papryką
by Izabella Mościcka • • 0 Comments
Składniki: 600 g mielonej wołowiny ½ łyżeczki aromatyzowanej soli 1/8 łyżeczki suszonej czerwonej papryki w płatkach ½ szkl. pokruszonego sera ¼ szkl. pokrojonego w cienkie plasterki pora 2 łyżki oleju roślinnego Sposób wykonania: Do wołowiny dodać paprykę, ser oraz sól do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Z powstałej masy uformować 4 krążki, które smażymy na rozgrzanym…