Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biała kiełbasa w piwie

Składniki:

  • 75 dag białej kiełbasy
  • 2 cebule
  • 1-2 łyżki masła
  • 1-2 łyżki mąki pszennej
  • butelka jasnego piwa
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kiełbasę zalać wodą i lekko podgotować po czym ją odcedzić i przełożyć do wrzącego piwa.
    Odstawić pod przykryciem do momentu, aż piwo wystygnie.
    Wówczas wyjmujemy i kroimy ja na plasterki.
    Następnie posiekać cebulę i zeszklić ją na maśle po czym przełożyć ja do piwa, całość pogotować.
    Następnie zaprawić zasmażką z przesmażonej na maśle mąki.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Na koniec włożyć plastry kiełbasy i przez chwilę podgrzewać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *