Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z wołowiny

Kotlety z mięsa drobiowego

Składniki: 1 kg mielonego mięsa drobiowego 4 żabki czosnku 1 średnia kapusta pekińska ½ kg pieczarek 2 duże marchewki 2 średnie pory 2 jajka 2 duże cebule 10 dkg żółtego sera Gouda 2 szklanki mleka 2  czerstwe bułki olej ½  łyżeczki oregano, słodka mielona papryka sól, pieprz   Sposób przyrządzenia: Bułki namoczyć w mleku. Pieczarki…

Kotlety schabowe z czosnkiem i cebulą

Składniki: 10 kotletów schabowych 1/5 kg cebuli 10 ząbków czosnku majeranek 5 łyżek mąki sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Mięso myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Cebulę obieramy, kroimy w grube półplasterki, czosnek obieramy i miażdżymy. Kotlety obtaczamy w mące i smażymy…

Aromatyczna wołowina w piwie

Składniki: 1 kg wołowiny 6 ząbków czosnku 2 łyżki miodu 2 łyżeczki octu balsamicznego 2 butelki piwa 2 duże cebule 2 łyżki sosu krewetkowego ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki tymianku ½ łyżeczki Vegety ½ łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz, chili do smaku ½ szklanki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia:  Wołowinę umyć, osączyć na papierowym ręczniku.…

Polędwica w ziołach

Składniki: 2 kg polędwicy wołowej 2 łyżki masła 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki estragonu 2 łyżeczki Bazyli 2 łyżeczki cząbru 2 łyżeczki zmielonego grubo pieprzu Sos borówkowy: 20 dkg borówek 2 łyżki cukru Sposób przyrządzenia: Polędwicę dokładnie umyć, osaczyć, dokładnie obtoczyć w sosie sojowym i obsypać przyprawami. Na foli aluminiowej wysmarowanej masłem ułożyć polędwicę…

Pieczona, marynowana polędwica

Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 4 średnie cebule 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka Bazyli 1 łyżeczka estragonu 1 łyżeczka cząbru 6 ziarenek ziela angielskiego 4 listki laurowe sok z jednej cytryny 2 łyżki smalcu 5 łyżek oleju sól, pieprz do smaku natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Polędwicę oczyścić z błon, umyć, osuszyć, natrzeć solą , pieprzem…