Składniki: 1 kg wołowiny ½ główki kapusty marchewka pietruszka seler 2 cebule 1 szkl. bulionu ząbek czosnku sól pieprz papryka oliwa natka pietruszki Sposób wykonania: Posiekana cebulę zeszklić a rozgrzanej oliwie, wówczas dodać mięso pokrojone kostkę i razem smażyć. Następnie podlać bulionem, doprawić do smaku i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 45 minut.…
Tag: z wołowiny
Wołowina
Kociołek wołowy z warzywami
by Sylwia Gołaś • • 0 Comments
Składniki: ½ kg wołowiny cebula czerwona papryka zielona papryka ząbek czosnku 20 dag wędzonej słoniny seler marchewka pietruszka ½ szkl. ryżu ½ kg kiszonej kapusty pieprz sól 1 szkl. bulionu Sposób wykonania: Mięso pokroić w dużą kostkę, paprykę, cebule i selera w mniejszą. Następnie marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki a czosnek posiekać. Wszystkie składniki…
Schab
Schab w musztardzie na ostro
by Asia Kluza • • 0 Comments
Składniki: 1 kg schabu pokrojonego na porcje pęczek posiekanej zielonej pietruszki ½ słoiczka musztardy francuskiej 2-3 łyżki musztardy miodowej ½ szklanki oleju 4 posiekane ząbki czosnku łyżeczka rozmarynu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Musztardę wymieszać z olejem, czosnkiem ,natką pietruszki, rozmarynem, szczyptą soli i pieprzu do smaku. Tak przygotowaną marynatą natrzeć pokrojone porcje schabu…
Piersi z kurczaka
Pierś z kurczaka na cytrynowo-czosnkową nutę
by Żaneta Czepiel • • 0 Comments
Składniki:
- 4 szt piersi z kurczaka
- sok z jednej cytryny
- 8 ząbków czosnku
- ½ łyżeczki kurkumy
- ½ łyżeczki ziół prowansalskich
- sól, pieprz do smaku
- mały jogurt naturalny
- 30 dkg makaronu ryżowego
- sałata lodowa
Indyk
Filety z indyka z ananasem i miętą
by Marta Schneider • • 0 Comments
Składniki: 2 filety indyka 2 puszki ananasa 1 duża butelka ketchupu 2 duże cebule 2 pęczki mięty/ lub 2 łyżki mięty suszonej/ przyprawa typu Vegeta sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety z indyka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, posypać przyprawą, odstawić na godzinę do lodówki. Ananasy osączyć…