Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z wołowiny

Wołowina zapiekana w warzywach

Składniki: 1 kg wołowiny ½ główki kapusty marchewka pietruszka seler 2 cebule 1 szkl. bulionu ząbek czosnku sól pieprz papryka oliwa natka pietruszki Sposób wykonania: Posiekana cebulę zeszklić a rozgrzanej oliwie, wówczas dodać mięso pokrojone  kostkę i razem smażyć. Następnie podlać bulionem, doprawić do smaku i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 45 minut.…

Kociołek wołowy z warzywami

Składniki: ½ kg wołowiny cebula czerwona papryka zielona papryka ząbek czosnku 20 dag wędzonej słoniny seler marchewka pietruszka ½ szkl. ryżu ½ kg kiszonej kapusty pieprz sól 1 szkl. bulionu Sposób wykonania: Mięso pokroić w dużą  kostkę, paprykę, cebule i selera w mniejszą. Następnie marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki a czosnek posiekać. Wszystkie składniki…

Schab w musztardzie na ostro

Składniki: 1 kg schabu pokrojonego na porcje pęczek posiekanej zielonej pietruszki ½ słoiczka musztardy francuskiej 2-3 łyżki musztardy miodowej ½ szklanki oleju 4 posiekane ząbki czosnku łyżeczka rozmarynu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Musztardę wymieszać z olejem, czosnkiem ,natką pietruszki, rozmarynem, szczyptą soli i pieprzu do smaku. Tak przygotowaną marynatą natrzeć pokrojone porcje schabu…

Filety z indyka z ananasem i miętą

Składniki: 2 filety indyka 2 puszki ananasa 1 duża butelka ketchupu 2 duże cebule 2 pęczki mięty/ lub 2 łyżki mięty suszonej/ przyprawa typu Vegeta sól, pieprz do smaku olej do smażenia   Sposób przyrządzenia: Filety z indyka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić w kostkę, posypać przyprawą, odstawić na godzinę do lodówki. Ananasy osączyć…