Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab w musztardzie na ostro

Składniki:

  • 1 kg schabu pokrojonego na porcje
  • pęczek posiekanej zielonej pietruszki
  • ½ słoiczka musztardy francuskiej
  • 2-3 łyżki musztardy miodowej
  • ½ szklanki oleju
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • łyżeczka rozmarynu
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Musztardę wymieszać z olejem, czosnkiem ,natką pietruszki, rozmarynem, szczyptą soli i pieprzu do smaku. Tak przygotowaną marynatą natrzeć pokrojone porcje schabu i odstawić na 4 godziny do lodówki. Po tym czasie nagrzać piekarnik do temperatury 190 stopni . Na blaszce ułożyć kotlety i piec około 45 minut, obracając co jakiś czas i smarować pozostałą marynatą. Po upieczeniu wyjąć na półmisek. Podawać z frytkami , oraz sosem na bazie majonezu i koncentratu pomidorowego z ostrą czerwoną papryką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *