Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kociołek wołowy z warzywami

Składniki:

  • ½ kg wołowiny
  • cebula
  • czerwona papryka
  • zielona papryka
  • ząbek czosnku
  • 20 dag wędzonej słoniny
  • seler
  • marchewka
  • pietruszka
  • ½ szkl. ryżu
  • ½ kg kiszonej kapusty
  • pieprz
  • sól
  • 1 szkl. bulionu

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w dużą  kostkę, paprykę, cebule i selera w mniejszą.
    Następnie marchewkę i pietruszkę pokroić w plasterki a czosnek posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i wrzucić na patelnie ze stopioną słoniną.
    Podlać odrobiną wody i trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa wówczas dodać ryż i wlać bulion.
    Dusić około 30 minut.
    Po tym czasie dodać jeszcze posiekaną kapustę i dusić ostanie 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *