
Składniki:
- • 180 g białych orzechów laskowych
• 1 cebula
• 1 główka czosnku
• 1 posiekane chili
• 2 łyżki oliwy
• 300 g brązowego cukru
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• 1 l rosołu warzywnego
• 60 g pieczarek
• sól
• pieprz

Składniki: 1,3 kg groszku 500 ml rosołu wołowego 6 łyżek masła 4 łyżki boczku 1 cebula 500g ryżu 125 ml białego wytrawnego wina 125 g startego parmezanu sól pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Wyłuskany groszek zalać osoloną woda i gotować ok. 20-30 minut. Następnie groszek rozetrzeć i przetrzeć aby powstał gładki krem.…
Składniki: 1 l mleka 100 g cukru 500 g ryżu 200 g tartej czekolady szczypta cynamonu Sposób wykonania: Mleko doprowadzić do wrzenia razem z cukrem, wówczas wsypać ryż i trzymać na ogniu ok. 20 minut do momentu aż ryż wchłonie cały płyn. Następnie dodać do ryżu czekoladę, wymieszać i oprószyć cynamonem. Całość dokładnie wymieszać i…
Składniki: 1 kg melona 7 łyżek masła 4 łyżki oliwy 450g ryżu 250 ml cytrango białego wina 750 ml rosołu wołowego 150 g startego parmezanu sól pieprz Sposób wykonania: Melona przekroić na połówkę i wyjąć pestki po czym pokroić go w plasterki, które przełożyć na patelnie z rozgrzaną oliwą wymieszaną z masłem. Trzymać na ogniu…