Składniki: 50 dkg odwłoków średniej wielkości krewetek 25 dkg świeżych muli 1 pokrojona w kostkę cebula 2 drobno posiekane ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 4 pokrojone w kostkę pomidory 1 szklanka pikantnego sosu pomidorowego 1 pokrojony w kostkę ziemniaki 1 pokrojona w plastry łodyga selera naciowego 1 pokrojona w paseczki zielona papryka 1 pokrojona w…
Tag: z ryb
Listy
Zawiesista zupa morska
by Kinga Strach • • 0 Comments
Składniki: ½ kg filetów ze skórą z dorsza, łososia, turbota itp. 50 dkg mieszanki owoców morza 2 pokrojone w plasterki marchewki 1 pokrojona w kostkę cebula 2 pokrojone ząbki czosnku 5 dkg mąki ½ szklanki oliwy ½ szklanki białego wytrawnego wina 3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki 2 pokrojone łodygi selera naciowego 2/3 szklanki piure ziemniaczanego…
Listy
Amerykańska zupa z dorsza
by Elwira Maciąg • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów ze skórą z dorsza 2 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżki oleju 80 dkg pokrojonych w grubą kostkę ziemniaków 10 dkg piure pomidorowego 2 łyżki posiekanej naci pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek, chwilę smażyć uważając aby czosnek się nie przyrumienił. Do rondla wlać około…
Listy
Orientalna, pikantna zupa z makreli
by Katarzyna Górka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pokrojonych w grubą kostkę filetów z makreli ¼ szklanki soku z cytryny 2 posiekane ząbki czosku 2 łyżeczki tartego imbiru 1 szklanka mleczka kokosowego szczypta mielonej kolendry szczypta mielonego kminku 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka mielonego pieprzu szczypta kurkumy 3 łyżki oleju 1 pokrojona w kostkę cebula 1 duży, pokrojony w…
Listy
Grecka zupa rybna
by Ewelina Stanek • • 0 Comments
Składniki: 1 kg dorsza lub innej ryby o zwartych mięśniach 4 ziemniaki pokrojone w grubą kostkę 3 marchewki pokrojone w plastry 1 młoda cukinia, obrana, pokrojona w plastry 1 łodyga selera naciowego pokrojonego w plastry 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Rybę sprawić, wyfiletować. Głowę ryby umyć,…