Składniki: 50 dkg filetów ryb słodkowodnych ze skórą ½ szklanki posiekanej cebuli ½ szklanki posiekanych łodyg selera naciowego 4 posiekane ząbki czosnku ½ szklanka oliwy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 szklanka białego, wytrawnego wina 2 puszki posiekanych pomidorów 3 szklanki wody sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek, cebulę…
Tag: z ryb
Listy
Rybacka pikantna zupa z łososia
by Karina Bocian • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z łososia ze skórą ½ szklanki oliwy 3 duże, pokrojone w grubą kostkę ziemniaki 2 pokrojone w półplasterek cebule 4 pokrojone w cienkie plastry marchewki 2 pokrojone w plastry łodygi selera naciowego sól, pieprz, mielone chili Sposób wykonania: W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, smażyć mieszając…
Listy
Meksykańska zupa rybna
by Dominika Ostałowska • • 0 Comments
Składniki: 6 plastrów (dzwonki)dowolnej ryby morskiej 1 litr wody 5 rozgniecionych ząbków czosnku 1 łyżeczka sosu sojowego ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki mielonego chili sól do smaku ½ szklanki drobno posiekanej kapusty 1 łyżka koncentratu pomidorowego Sposób przyrządzenia: Umyte porcje ryby zalać wodą, dodać pozostałe składniki z wyjątkiem koncentratu pomidorowego, doprowadzić do wrzenia, powolutku gotować…
Listy
Śledzie w karmelowej marynacie Iwony
by Iwona Podgórna • • 1 Comment
Składniki: 50 dkg solonych filetów ze śledzi ½ łyżeczki nasion gorczycy ½ łyżeczki ziaren pieprzu 8 dkg brązowego cukru 1 szklanka octu winnego 1 posiekana cebula szalotka 4 listki laurowe Sposób przyrządzenia: Śledzie zalać zimną wodą i 2, 3 krotnie ją zmieniając moczyć aż uzyskają pożądany smak, odcedzić, osuszyć na papierowym ręczniku. Każdy filet podzielić…
Listy
Śledzie marynowane w maślance Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z solonych śledzi 1 łyżka posiekanego kopru kilka rozgniecionych nasion kolendry 1 łyżeczka rozgniecionych ziaren pieprzu ½ szklanki maślanki ½ szklanki wody sól, biały mielony pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Śledzie zalać zimną wodą i 2, 3 krotnie ją zmieniając moczyć aż uzyskają pożądany smak, odcedzić, osuszyć na papierowym ręczniku. Maślankę…