Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z ryb

Filet z łososia po barcelońsku

Składniki: 4 filety z łososia 5 dkg mąki sól, pieprz 2 łyżki masła 2 łyżki oleju   Sos: 1 drobno posiekany ząbek czosnku 1 łyżka orzeszków piniowych 2 łyżki oliwy sól, pieprz 1 łyżka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek, smażyć mieszając 2 minuty, dodać orzeszki piniowe i na małym…

Sandacz na sposób orientalny

Składniki: 50 dkg dzwonków z sandacza 1 łyżeczka tartego imbiru ½ łyżeczki zgniecionego w prasce czosnku 1 łyżeczka prażonych, rozgniecionych ziaren czarnuszki 1 łyżeczka garam masala ½ łyżeczka ciemnego sosu sojowego sól, pieprz i chili mielone do smaku kilka kropli oleju Sposób przyrządzenia: Dzwonka sandacza przekroić wzdłuż kręgosłupa na połowę, w miarę możliwości usunąć ości.…

Sandacz w mielonym pieprzu

Składniki: 4 dzwonka sandacza 2 łyżki  mielonego czarnego pieprzu 2 łyżki białego mielonego pieprzu 1 łyżka zmielonego ziela angielskiego 4 łyżki  masła ½ szklanki białego wina 2/3 szklanki śmietany 1-2 łyżki  miodu pęczek koperku cytryna sól do smaku Sposób przyrządzenia: Sandacza opłukać, osuszyć, zmielony pieprz i ziele wymieszać i w tym obtoczyć dzwonka , przykryć…