Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z łososia po barcelońsku

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • 5 dkg mąki
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju

 

Sos:

  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku
  • 1 łyżka orzeszków piniowych
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka soku z cytryny


Sposób przyrządzenia:

W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek, smażyć mieszając 2 minuty, dodać orzeszki piniowe i na małym ogniu smażyć kolejne 2 minuty, dodać sok z cytryny, przyprawić, odstawić w ciepłe miejsce.
Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Tak przygotowane porcje ryby obtoczyć w mące. Na dużej patelni rozgrzać olej i masło, smażyć na nim filety po około 3 minuty z każdej strony. Wyłożyć na talerze na każdej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *