Składniki:
-
- 4 porcje ryby (po około 20 dkg)
- 5 dkg tartej bułki
- 5 dkg tartego parmezanu
- skórka otarta z 1 cytryny
- 2 łyżki posiekanych, ulubionych ziół
- mąka
- 1 jajko
- sok z cytryny
- masło i olej do smażenia
Składniki: 4 filety z tilapii 1 por/ biała część/ 1 marchewka 1 cebula 1 ½ litra bulionu warzywnego listek laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego szczypta gałki muszkatołowej 1 goździk sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Warzywa obrać, pokroić w krążki. Filety rybne opłukać. Zagotować bulion, dodać warzywa, listek laurowy, goździk, ziele angielskie, szczyptę gałki muszkatołowej,…
Składniki: 4 pstrągi 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 1/3 szklanki oleju 2 cytryny sól, pieprz do smaku świeżo starty chrzan 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: Sprawić pstrągi, pozostawić głowy, usunąć oczy, dokładnie umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem. Do środka każdej ryby włożyć natkę pietruszki, skropić sokiem…
Składniki: 1 kg ziemniaków ½ kg filetów z tilapii 1 ½ łyżki kaparów szczypior z 5 dymek sok z cytryny sos tabasco 2 jajka 4 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać pokrojoną w kawałki rybę, drobno posiekany szczypiorek, kapary i jajka .Doprawić do…