Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sandacz na sposób orientalny

Składniki:

    • 50 dkg dzwonków z sandacza
    • 1 łyżeczka tartego imbiru
    • ½ łyżeczki zgniecionego w prasce czosnku
    • 1 łyżeczka prażonych, rozgniecionych ziaren czarnuszki
    • 1 łyżeczka garam masala
    • ½ łyżeczka ciemnego sosu sojowego
    • sól, pieprz i chili mielone do smaku
    • kilka kropli oleju


    Sposób przyrządzenia:

    Dzwonka sandacza przekroić wzdłuż kręgosłupa na połowę, w miarę możliwości usunąć ości. Z przypraw przygotować pastę dokładnie je mieszając. Pastą natrzeć porcje ryby i odstawić na około 30 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 5 minut z każdej strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *