Składniki:
- 1 kg filetów z pangi lub tilapii
- 1 łyżka soku z cytryny
- 4 ząbki czosnku
- 1/3 szklanki oliwy
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 papryczka chili
- sól
Składniki: 50 dkg filetów z łososia ze skórą 1 łyżka masła 1 łyżka oleju sok z cytryny sól, pieprz 1 dojrzałe awokado ½ ogórka 1 łyżka octu 3% lub soku z cytryny 1 łyżka oliwy 1 łyżka posiekanego koperku Sposób przyrządzenia: Ogórka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę,…
Składniki: 1 karp o wadze około 1,5 kg 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki oleju 2 białe części pora 2 pomidory 1 łyżka masła sok z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić, wyfiletować, dokładnie umyć, wysuszyć, podzielić na porcje. Porcje ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut. Pomidora sparzyć wrzątkiem,…
Składniki: 1 karp o wadze około 1,5 kg 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 1 pomidor kilka listków szpinaku sok z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić, wyfiletować, dokładnie umyć, wysuszyć, podzielić na porcje. Porcje ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 30 minut. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, usunąć gniazda…
Składniki: 50 dkg filetów z łososia ze skórą 1 por 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka octu 3% lub łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu odrobina mielonego imbiru 1 łyżka nasion sezamu Sposób przyrządzenia: Na suchej patelni lekko zezłocić nasiona sezamu. Sos sojowy, miód, imbir i ocet dokładnie wymieszać. Umyty i osuszony filet z…