Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi z czosnkiem i chili

Składniki:

 

  • 1 kg filetów z pangi lub tilapii

 

  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4 ząbki czosnku
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 papryczka chili
  • sól

 

 

Sposób przyrządzenia:
Umyte i osuszone filety podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny, przyprawić, odstawić na 1 godzinę. Czosnek obrać, drobno posiekać. Papryczkę drobno pokroić. Papryczkę i czosnek wymieszać z oliwą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć porcje ryby, polać oliwą z dodatkami, posypać natką pietruszki. Naczynie przykryć. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 15 minut. Po tym czasie naczynie odkryć i piec kolejne 5 minut. Podawać z pieczywem i surówkami.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *