Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z ryb

Tilapia w cieście

Składniki: 50 dkg filetów z tilapii lub pangi Ciasto: ¾ szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki sody oczyszczanej ¼ łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki wody sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Suche składniki ciasta wymieszać, przesiać przez sito, dodać wodę i przyprawy, zmiksować. Umyte i osuszone…

Panga w pomidorach

Składniki: 1 kg pangi 2 cebule 2 puszki pomidorów 6 jajek sól, pieprz, olej zioła, tymianek i estragon Sposób przyrządzenia: Pangę dokładnie płuczemy i osaczamy na papierowym ręczniku, kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy uprzedni posiekaną na drobno cebulę i pomidory z puszki. Wszystko dokładnie miksujemy, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Z białek…

Wigilijny karp faszerowany łososiem

Składniki: 4 dzwonki z dużego karpia 10 dkg wędzonego łososia w plastrach 1 cebula 4 łyżki mąki 1 jajko sól, pieprz oliwa Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić, dokładnie umyć, osuszyć, podzielić na dzwonka, przyprawić. Łososia pokroić w słomkę, cebulę obrać, pokroić w kostkę. Łososia i cebulę oprószyć mąką, lekko obsmażyć na gorącej oliwie. Obsmażonego łososia obsączyć…

Wigilijny karp z grzybami i koperkiem gotowany na parze

Składniki: 1 karp o wadze około 1 kg 10 dkg kapeluszy grzybów leśnych lub pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła 2/3 szklanki kwaśnej śmietany kremowej 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki posiekanego kopru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Karpia sprawić, wyfiletować, dokładnie umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Oczyszczone grzyby pokroić w cienkie plastry, cebulę w…