Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z ryb

Dorsz w ziołowym kremie

Składniki: 4 filety z dorsza 1 marchewka 1 por/ biała część/ 1 średnia cebula sok z 1 cytryny olej mąka 1 szklanka śmietany 1 łyżeczka  posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka  posiekanej natki koperku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i odstawić na 15 minut.…

Smażona ryba z marynaty

Składniki: 1 kg ryby morskiej 1 puszka ananasa 1 banan kawałek czerwonej papryki 1 jajko 2 łyżki masła sos sojowy chili sól, pieprz do smaku 4 łyżki mąki bułka tarta olej Sposób przyrządzenia: Ananasa osączyć na sicie, syrop wymieszać z przyprawami, marynatą zalać pokrojone kawałki ryby, odstawić na godzinę. Kawałki ryby osączyć, panierować w mące,…

Łosoś z zielonymi łuskami z ogórka Iwony

Składniki: 3 kg sprawionego łososia 4 łyżki octu winnego mały słoik majonezu 3 łyżki posiekanego koperku 1 zielony ogórek wężowy 3 listki laurowe sól, pieprz do smaku ziarenka czarnego pieprzu Sposób przyrządzenia: Łososia ugotować  z 2 łyżkami soli, pieprzem do smaku, listkami laurowymi, talarkami cebuli i octem. Po zagotowaniu wyjąć rybę, osączyć, usunąć ości i…

Aromatyczne pstrągi z pieca Iwony

Składniki: 6 całych  pstrągów/ wypatroszonych/ Bejca: 1 pęczek  natki pietruszki 3 papryczki chili 6-7 ząbków czosnku pęczek  kolendry 10 łyżek oliwy sok z cytryny sól, pieprz do smaku 6 grubych plastrów cytryny 3 obrane pomidory pokrojone w grubszą kostkę 2 łyżki masła Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki bejcy dokładnie zmiksować blenderem. Pstrągi natrzeć z wierzchu i…