Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażona ryba z marynaty

Składniki:

  • 1 kg ryby morskiej
  • 1 puszka ananasa
  • 1 banan
  • kawałek czerwonej papryki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • sos sojowy
  • chili
  • sól, pieprz do smaku
  • 4 łyżki mąki
  • bułka tarta
  • olej


    Sposób przyrządzenia:

    Ananasa osączyć na sicie, syrop wymieszać z przyprawami, marynatą zalać pokrojone kawałki ryby, odstawić na godzinę. Kawałki ryby osączyć, panierować w mące, jajku i tartej bułce, smażyć  na oleju. Na patelni rozgrzać masło, kłaść na nim plasterki banana, kawałki ananasa i papryki, podsmażyć, zagotować z marynatą. Sosem polać rybę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *