Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z ryb

Śledzie w majonezie z jabłkami Iwony

Składniki: 6 płatów śledziowych ¾ szklanki kwaśnej śmietany ¾ szklanki majonezu 6 ziaren ziela angielskiego 3 czerwone cebule 3 kwaśne jabłka 3 korniszony pęczek zielonego koperku cytryna sól, pieprz cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Śledzie namoczyć. Przygotować sos: posiekać koper, korniszony pokroić w drobną kosteczkę, majonez wymieszać ze śmietaną, dodać  koper, rozgniecione ziarna ziela angielskiego…

Panga w piwnym cieście Iwony

Składniki: 6 filetów z pangi sok z cytryny sól, pieprz do smaku 2 jajka 20 dkg maki 1 szklanka jasnego piwa 3 łyżki maki olej do smażenia Sos: szklanka majonezu 3 łyżki kwaśnej śmietany ½  szklanki posiekanego zielonego koperku Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku, podzielić  na porcje, skropić sokiem z…

Panga z czosnkiem w ostrej czerwonej papryce Iwony

Składniki: 6 płatów pangi 2 łyżki mąki 3-4 pomidory 1 łyżka ostrej sproszkowanej papryki 3 czerwone papryki 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku olej/1 szklanka/ Sposób przyrządzenia: Filety pangi pokroić na kawałki, oprószyć mąką i smażyć  na oliwie na złocisty kolor z każdej strony. Na drugiej patelni wlać pozostały olej, dodać obrany, przeciśnięty  przez…

Panga w maladze Iwony

Składniki: 5 płatów pangi 3 jajka ½ szklanki śmietany kremówki włoszczyzna szczypta przyprawy do ryb ½ szklanki orzechów włoskich ½ szklanki  rodzynek szklanka malagi 8 łyżeczek  żelatyny 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 bułka kajzerka olej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Włoszczyznę  ugotować, zostawić wywar, cebulę  obrać, zeszklić na oleju, bułkę  namoczyć. Rybę…

Baramundi w galarecie Iwony

Składniki: 6 płatów baramundi opakowanie mrożonych warzyw ½ szklanki groszku konserwowego 2 łyżki żelatyny ½ szklanki rodzynek 2-3 ziela angielskie 2 listki laurowe kilka ziaren czarnego pieprzu Sposób przyrządzenia: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić by spęczniała. Baramundi  podzielić na porcję, dodać przyprawy, łyżkę  rodzynek zalać wodą i gotować na małym ogniu około 20…