Składniki:
- 6 płatów baramundi
- opakowanie mrożonych warzyw
- ½ szklanki groszku konserwowego
- 2 łyżki żelatyny
- ½ szklanki rodzynek
- 2-3 ziela angielskie
- 2 listki laurowe
- kilka ziaren czarnego pieprzu
Sposób przyrządzenia:
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić by spęczniała. Baramundi podzielić na porcję, dodać przyprawy, łyżkę rodzynek zalać wodą i gotować na małym ogniu około 20 minut. Rybę wyjąć łyżką cedzakową, wywar przecedzić , dodać żelatynę, rozpuścić, dokładnie wymieszać. Na półmisek wlać troszkę żelatyny , odczekać, aż stężeje, ułożyć warzywa z wywaru, 2/3 groszku, kawałki ryby i, posypać resztą groszku i rodzynek, zalać pozostałą resztą galarety. Schłodzić.