Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Baramundi w galarecie Iwony

Składniki:

  • 6 płatów baramundi
  • opakowanie mrożonych warzyw
  • ½ szklanki groszku konserwowego
  • 2 łyżki żelatyny
  • ½ szklanki rodzynek
  • 2-3 ziela angielskie
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziaren czarnego pieprzu


    Sposób przyrządzenia:

    Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić by spęczniała. Baramundi  podzielić na porcję, dodać przyprawy, łyżkę  rodzynek zalać wodą i gotować na małym ogniu około 20 minut. Rybę wyjąć łyżką cedzakową, wywar przecedzić , dodać żelatynę, rozpuścić, dokładnie wymieszać. Na półmisek wlać troszkę żelatyny , odczekać,  aż stężeje, ułożyć warzywa z wywaru,  2/3 groszku, kawałki ryby i, posypać resztą groszku i rodzynek, zalać pozostałą resztą galarety. Schłodzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *