Składniki:
- 30 gotowych kruchych babeczek
- 1 szkl. soku pomarańczowego
- 2 żółtka
- 4 jajka
- 2 łyżki cukru pudru
- ½ szkl. śmietanki kremówki 36%
- owoce
Składniki: 1 pomarańcza 1 cytryna ½ łyżeczki cukru 100 ml białego deserowego wina 1 łyżka galaretki wiśniowej szczypta imbiru 2 łyżki posiekanej cebuli 1 łyżka musztardy ½ łyżeczki posiekanej papryki Sposób wykonania: Owoce obrać, wycisnąć sok a skórki zetrzeć. Dodać imbir, galaretkę, cukier, paprykę, wino. Całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania po czym zdjąć z…
Składniki: pomarańcze 2 sztuki cukier 4 łyżki woda 3 szklanki żelatyna 1,5- 2 łyżki Sposób przyrządzenia:Pomarańcze należy umyć pod bieżącą wodą, następnie zetrzeć z nich skórkęi wrzucić do garnuszka. Skórkę należy zalać wrzątkiem i przykryćpokrywką. odstawić na 5 minut, następnie dodać cukier i wszystko razemzagotować.Całe pomarańcze należy przekroić na połówki i wycisnąć z nich sok,…
Składniki: 6 plastrów wędzonej, gotowanej szynki 4 łyżki kremu chrzanowego 1 pomarańcza zielony pieprz w zalewie natka pietruszki Przygotowanie; Plastry szynki zwinąć w rożki i ułożyć na półmisku. Kremem chrzanowym napełnić szpryckę i wycisnąć porcje do każdego rożka. Zielony pieprz odcedzić z zalewy i posypać rożki. Udekorować plasterkami pomarańczy, ozdobić gałązkami pietruszki i schłodzić. Pozostały…
Składniki: 2 kg zadniej cielęciny 4 pomarańcze 100 g dżemu pomarańczowego 30 g masła 1 łyżka oleju 1 szklanka bulionu 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka ziaren pieprzu Sposób wykonania: 2 pomarańcze sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i wycisnąć sok po czym wymieszać wyciśnięty sok z dżemem pomarańczowym. Dodać masło oraz skórkę pomarańczową i…