Składniki:
- 1 cienki spód biszkoptowy
- 8 pomarańczy
- 40 dag kremówki
- 50 dag twarogu
- 20 dag cukru
- 4 żółtka
- 1/4 l mleka
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 6 łyżeczek żelatyny
Składniki: 6 pomarańczy 1 melon szczypta cynamonu kilka świeżych listków mięty 2 łyżki koniaku Sposób przyrządzenia: Melon obrać ze skóry, usunąć nasiona, pokroić w kostkę o boku 2 cm. 4 pomarańcze obrać ze skóry, bardzo ostrym nożem skroić biała błonę, pokroić w kostkę podobną do kostek z melona. Z 2 pomarańczy wycisnąć sok, zmiksować z…
Składniki: 4 słodkie pomarańcze 2 łyżki miodu 4 łyżki rum lub likier 2 łyżki posiekanych migdałów Sposób przyrządzenia: Słodkie migdały sparzyć we wrzątku, obrać ze skórki, posiekać. Pomarańcze obrać, oczyścić dokładnie z białej błony, pokroić w plastry, usunąć jeśli są pestki. Miód rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody, polać nim krążki pomarańcza. Rum lub likier…
Składniki:
ciasto:
lukier: