Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomarańczowa galaretka

Składniki:

  • pomarańcze 2 sztuki
  • cukier 4 łyżki
  • woda 3 szklanki
  • żelatyna 1,5- 2 łyżki

    Sposób przyrządzenia:
    Pomarańcze należy umyć pod bieżącą wodą, następnie zetrzeć z nich skórkę
    i wrzucić do garnuszka. Skórkę należy zalać wrzątkiem i przykryć
    pokrywką. odstawić na 5 minut, następnie dodać cukier i wszystko razem
    zagotować.
    Całe pomarańcze należy przekroić na połówki i wycisnąć z nich sok, który
    należy dodać następnie do syropu ze skórki. Żelatynę należy rozpuścić w
    ciepłej wodzie, zagotować i dodać do syropu.
    Cały płyn należy wymieszać dokładnie i przelać do salaterek. Odstawić do
    zastygnięcia.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *