Składniki:
- kawa mielona 3 łyżeczki
- mleko 3 szklanki
- cukier biały 3 łyżki
- mąka ziemniaczana 3 łyżki
- woda 1/6 szklanki
Sposób przyrządzenia:
Kawę należy wrzucić do garnuszka, dodać do niej wrzącą wodę i zagotować,
zestawić z ognia i przykryć pokrywką. 2,5 szklanki mleka należy wlać do
drugiego garnuszka, dodać do niego cukier, dokładnie wymieszać i
zagotować. Kawę należy odcedzić od fusów i dodać do mleka.
Do 1/2 szklanki zimnego mleka jakie zostało należy dodać mąkę
ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Tak przygotowane mleko należy wlać
do przygotowanej wcześniej mieszanki mleka i kawy, dokładnie wymieszać i
ciągle mieszając zagotować. Kisiel można podawać zarówno na ciepło, jak
i na zimno.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos