Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z pieczarkami

Sos z pieczarek

Składniki: przecier pomidorowy 500 ml pieczarki 30 dag cebula 1 sztuka czosnek 1 ząbek ser żółty starty 10 dag mięso mielone wołowe 15 dag sól pieprz zielenina olej 1/4 łyżki gałka muszkatołowa zioła prowansalskie cukier 1 szczypta Sposób przyrządzenia: Mięso należy połączyć z przyprawami, ziołami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę lub zgniecionym. Na patelni, na…

Pieczarki duszone

Składniki: 500 g pieczarek ½ szkl. białego wytrawnego wina 5 łyżek masła ½ szkl. wody łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz ½ cytryny Sposób wykonania: Pieczarki pokroić po czym wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Podlać odrobiną wodą i udusić. Następnie zalać je białym winem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną natką…

Pieczarki smażone z jajkami

Składniki: 500 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 3 jajka sól pieprz łyżeczka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Grzyby pokroić a cebule posiekać i przesmażyć całość na rozgrzanym maśle po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie jajka roztrzepać z dodo datkiem soli, wówczas połączyć z posiekaną natką pietruszki i wylać na pieczarki.…

Pieczarki faszerowane serem

Składniki: 400 g pieczarek łyżka oleju Farsz: trzony pieczarek 5 łyżek startego żółtego sera 1 cebula łyżka oleju sól pieprz Sposób wykonania: Kapelusze pieczarek odciąć od trzonów. Następnie trzony drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju z posiekaną cebulą, wówczas dodać żółty ser. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałym farszem…

Pieczarki z czosnkiem Marzeny

Składniki: 12 pieczarek łyżka masła 2 ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej 1 cebula 1i1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Cebulę zeszklić na maśle i dodać pokrojone w kostkę ogonki z umytych pieczarek. Podsmażyć. Dodać roztarty czosnek. Na koniec dodać bułkę tartą i natkę pietruszki. Przestudzoną masą napełnić pieczarki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać…